Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. - Henry Ford

Vyhledávání
10 důvodů, proč studovat na Amazonu

Etiketa stolování - banket

Vloženo: 14. 05. 2013 08:53:00

V pátek 3. května 2013 se třída FR1B Anglicko-českého gymnázia AMAZON v rámci předmětu Kultura 21 zúčastnila prezentace servisu slavnostního banketu, který připravili studenti SOU gastronomie a podnikání  Za Černým mostem. Hlavním tématem bylo seznámení se s gastronomickými pravidly a základním protokolem společenského chování u slavnostní tabule.

Po teoretické přednášce pravidel stolování, jejímž hlavním tématem byla prezentace použití jednotlivých příborů, skla, porcelánu a ubrousku v návaznosti na servírované menu, jsme byli poučeni i o pravidlech postupného servisu jednotlivých chodů. 

Následně již přišla pro nás nejočekávanější část návštěvy – oběd! Studenti oblečení do číšnických uniforem nám nejprve nabídli nápoje, následovala květáková polévka, jako předkrm byl podáván toast zapečený se sušenými rajčaty a mozarellou a poté hlavní chod, smažený řízek s bramborovým salátem. Studenty nezaskočil ani nečekaný požadavek od hostů na vegetariánské menu. Pohotově připravili vaječnou omeletu se zeleninou. Oběd uzavřel teplý dezert v podobě palačinek s jahodovou polevou a šlehačkovou dekorací a výborná káva. Po zhruba hodince a půl strávené v tamějším učilišti jsme se mohli spokojeně odkutálet domů. -- Klára Páchová, FR1B

Zobrazeno: 584x

Zpět na stránku Archiv aktualit
  • British Council
  • AIESEC
  • Europass
  • Financován Evropskou unií
  • UNICEF
  • ADRA
  • The Duke of Edinburghs International Award Czech Republic Foundation, o.p.s.
Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše